Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. - Bathory

Go to content

Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Iskola > PÁLYÁZATOK

Tanév elején

A tanárember az év elejét rendszerint szeptemberre gondolja. Sok évi pedagógusmunka után ez már természetes is.
Az idei tanévkezdet sok megpróbáltatásnak tette ki a pedagógusokat Az óraszám sok, a gyerekek fáradtak, a modern iskolai felszerelés pedig sok pénzt igényelne, amiből egyre kevesebb van. Ilyen gondokkal küszködünk, aztán úgy a gyerek, mint a szülő, mint a pedagógus belerázódik a sok sok feladat megoldásába.
A kerettanterv  kötelező módon előírja az informatika és számítástechnika tanítását, de a számítógépeink már fizikailag és morálisan is amortizáltak. Sok iskola kapott ezelőtt 10 évvel számítógépeket, de ezek már elavultak. Nagy gond  a tanárnak leültetni 30-as létszámú osztályközösséget 15-20 gép elé. Ennek a problémának a kiküszöbölésére pályáztam a BETHLEN GÁBOR ALAP ZRT idei kiírására, melyben laptopok vásárlására igényeltem pénzt.A pályázatom  nyertes volt, és 600000 forintért vásároltunk laptopokat.  2016-ban is sikerült a Bethlen Gábor Alap pályázati pénzéből 5 kivetítőt vásárolni, amit felszereltünk az elemi osztályosok tantermébe, és amit nagyon gyakran használnak, mert a könyveik digitális formában is alkalmazhatóak.
A gyerekek versenyeznek, hogy ki használhassa a laptopokat a tanórákon, mert  vonza őket a kicsi csinos, gyors laptop. Köszönet a BGA ZRT-nek a pénzalapok biztosításáért, és reméljük az Önök és mások segítségével tovább tudjuk fejleszteni számítógépeink számát.
 
Vida Anna Margareta
A szilágysomlyói Báthory István Általános Iskola  igazgatója
ultima actualizare la 21 iunie 2024
Back to content